dilluns, 16 març, 2020

Empatica i el COVID-19

L'emergència generada per la pandèmia del COVID-19 ha provocat una situació excepcional que ens afecta a nivell personal i professional, la gravetat i la rapidesa en l'evolució dels fets ens desconcerta i ens situa en un escenari de por i incertesa. Ens enfrontem, amb tota probabilitat, a una de les situacions més complexes que ens tocarà viure com a societat moderna.

Des de empatica.net us volem fer arribar quina serà la nostra actitud davant de tot el que està passant, com afectarà la crisi als serveis que oferim i què farem per evitar la propagació del virus.

En primer lloc, us volem fer arribar el nostre suport, són moments molt difícils, i probablement la gènesi de grans canvis que seran traumàtics a nivell empresarial i òbviament, personal. Esperem que els governs estiguin a l’alçada i prenguin les decisions correctes per a que els efectes de la crisi siguin els menors possibles i esperem que, com a societat, siguem capaços de superar els reptes que venen, fent gala de solidaritat i empatia vers els altres.

Per tal d’ajudar a erradicar el virus i no contribuir a la seva propagació hem decidit tancar les nostres oficines de Tarragona i Tortosa, cancel·lar les reunions presencials i que el nostre equip treballi des de casa, evitant desplaçaments i contactes innecessaris.

Com afectarà la crisi als serveis que ofereix empàtica.net?

Des de fa ja més de 5 anys a empatica.net apliquem el teletreball de forma sistemàtica. Eines com GSuite, OneDrive, Trello, OpenERP, Slack, Skype o Anydesk, entre d’altres, i l’aplicació de la política BYOD, fan que treballar des de casa no suposi una novetat ni un trasbals per a nosaltres i ens permeti continuar prestant el nostre servei de la mateixa manera que ho hem fet fins ara. Tot i això hi haurà alguns canvis:

  • No anirem ni a l’oficina de Tarragona ni a la de Tortosa, per tant, no us podrem atendre ni en persona ni als telèfons 977232628 i 977446953
  • No promourem ni assistirem a reunions, formacions o altres tipus d’actes de forma presencial. Ens veurem sense problema per Skype, Zoom, Hangout o alguna de les moltes eines per a videoconferència que existeixen.
  • No tindrem un horari fixe de treball. No podrem garantir-lo, doncs 5 dels 7 membres del nostre equip tenen fills a casa i durant el període que duri el confinament haurem d’organitzar-nos per a poder conciliar la vida familiar i la feina, i disposar d’espais que ens permetin seguir amb els nostres projectes sense interferències.
  • Les comunicacions seran asíncrones. És a dir, es probable que no us puguem agafar el mòbil al moment, o contestar els vostres missatges, amb la mateixa rapidesa que fèiem fins ara. La millor manera de contactar amb nosaltres serà per email o Whatsapp.

El confinament, tancament de negocis, i limitacions a la lliure circulació de les persones, durant un temps que encara està per determinar, farà que els ingressos de moltes empreses i autònoms es vegin reduïts de manera dràstica, provocant acomiadaments i fallides d’empreses de tots els sectors. Com a empresaris, ara és el moment de dur a terme una comunicació de crisi, a nivell intern (treballadors) i extern (clients i proveïdors), de manera àgil, transparent i efectiva. I és moment de reflexionar i treure’n aprenentatges que ens ajudin a superar amb èxit altres crisis que puguin venir en un futur. Productivitat, especialització, optimització de processos, digitalització... Són termes que prendran més força que mai.

Cuideu-vos. Ens en sortirem.